Obama’ya interneti tümden kapatma yetkisi
Amerikan Meclisi Ulusal Güvenlik Komitesi başkanı Lieberman Joe Lieberman Obama’ya interneti kapatma yetkisi veren bir yasa tasarısını ABD meclisine sundu.
Ülkemizde YouTube yasağı çerçevesinde internetin özgürlüğü konusunda yapılan tartışmalar sürerken, internetin anavatanı ABD’den konuyla ilgili enteresan bir haber geldi.
2000 yılında ABD başkanlığı için Bush’a karşı yarışan Al Gore’un başkan yardımcısı adayı olan Joe Lieberman başkanın internet sitelerini yasaklayabilmesini sağlayan bir yasa tasarısını Amerikan meclisine sundu.
Yasalaşması halinde tüm servis sağlayıcıların uymak zorunda olduğu tasarıya göre ABD’deki internet yayıncılarının büyük tepkisi ile karşılşaştı.
Amerikan Meclisi Ulusal Güvenlik Komitesi başkanı da olan Lieberman, oyunlardaki ve TV’deki şiddete karşı da mücadele eden aktif bir politikacı olarak tanınıyor. Lieberman’ın tasarısına göre “olağanüstü” durumlarda başkan internet erişimini engelleme, interneti kapatma gibi yetkilere sahip olacak.
Henüz tasarı aşamasında olan bu metin yasalaştığı takdirde büyük tartışmalar da arkasından gelecek gibi görünüyor.
computerworld.com.tr – Üsame İldar Özdemir






