11.11

11.11 bekarlar günü

11.11 – Dünya Bekarlar Günü
11.11 büyük indirimler ile başlıyor. Çoğu internet sitesini kasıp kavuracak büyük indirim furyasını kaçırmayın. Yerli ve yabancı sitelerin büyük çoğunluğu 11 Kasım’da kaçırılmayacak indirimler yapacak.

Dünya genelinde bir alışveriş festivaline dönüşen 11.11 tarihi, 1993 yılında Çin’deki birkaç üniversite öğrencilerinin başlattıkları bir uygulamaya dayanıyor. Bekar olan ve bu durumdan mutluluk duyan kişiler, bekarlıklarını her sene 11 Kasım’da kutluyor. Bu özel günün 11.11’de kutlanmasının sebebi ise Çin’de 1 rakamının bekarlığı temsil etmesidir.

Çinli elektronik ticaret siteleri bu özel günü ilk kez 2012 yılında farklı bir amaçla kullandı ve büyük indirimler yaptı. 11.11 Bekarlar Günü’nde yapılan büyük indirim ve kampanyalar markaların satışlarını fazlasıyla arttırıyor. Bu özel günde markaların stoklarının neredeyse tamamı tükeniyor.

Dünya Bekarlar Günü Nedir?
Dünya Bekarlar Günü ilk kez 1990 yılında Sevgililer Günü karşıtı bir gün olarak ortaya atılmış ve bekarların kendi günlerini kutlayabilmesi için çıkarılmıştı. Bekarlar Gününün 11/11 olarak belirlenmesinin ise Tarih de dört yalnız 1’den oluşan tarih olması nedeniyle Dünya Bekarlar Günü 11 Kasım tarihinde kutlanıyor.

Bunu da oku :  Ekonomik Terimlerin Derinlemesine Analizi: Değerlerin Dansı

Kökü Çin’in Tek Çocuk Politikası
Bekarlar Günü etkinliğinin kökü ise Çin’in 1978 yılında uygulamaya başladığı tek çocuk politikasına dayanıyor. Kadın ve erkek nüfus arasındaki farkın giderek açılmasına neden olan bu politika 1 Ocak 2016’da resmi olarak kaldırıldı. Ancak 2020 yılı itibariyle erkek nüfus ile kadın nüfus arasındaki farkın 30 milyonu bulabileceği tahmin ediliyor. Bu da bekar sayısının giderek artmasına yol açıyor.

Ancak sanal satış devi Alibaba, bu tarihi 2009’da indirim günü olarak belirleyince, yavaş yavaş dev bir alışveriş çılgınlığına dönüştü.

Şu an için genellikle Çin’de yapılsa da festival Black Friday ve Cyber Monday gibi alışveriş etkinliklerini geride bırakarak dünyanın en büyük online alışveriş etkinliği olarak yerini koruyor.

11.11 indirimleri
11 Kasım indirimleri birçok markanın büyük oranda fiyatları düşüşe geçiren özel bir gündür. İnsanların ihtiyaçlarını karşılaması için ortaklaşa olarak düzenlenen bir alışveriş festivali olarak görülebilir. 11.11 indirimi her yılın 11 Kasım tarihini işaret eder. Ayın 11. günü ve yılın 11. ayını anlatan rakamların bir araya gelmesi ile ismi oluşturulur. Çin’de üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup ve alışveriş devlerinin girişimi ile başlayan bir indirim günüdür.

Bunu da oku :  Fakirliğin faizi…

Dünya çapında büyük yankı uyandıran ve insanların alışveriş yapmak için hevesle beklediği 11.11 indirimleri birçok farklı kategoride en iyi modelleri en uygun fiyata almak için fırsat sunar. Alışveriş severlerin özel ilgi ile beklediği gün, herkese hitap eden ürünleri ile avantajlı şekilde satın alımlar için doğru zamandır. Kampanya boyunca büyük çaplı indirimler, hediye çekleri ve fırsatlar ile ihtiyacınız olan eşyalara sahip olabilirsiniz.

? Geleneksel 11.11 indirimleri

5/5 - (3 votes)
(Visited 21 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment